13. April 2003

Uafgjort mod Lyseng i debut

Der var tæt på perfekte rammer til smølfernes første kamp i sæsonen. Det havde de forgående dage regnet men kun så banen var blevet blødt op. På selve kampdagen var regnen blevet afløst af lejlighedsvis solskin og ingen vind. Modstanderen var Lyseng der stillede op med noget nær et old-boys hold, idet gennemsnitsalderen helt sikkert lå et godt stykke op i trediverne. Det var dog nogle garvede spillere der sikkert havde spillet i højere rækker, men nu dasede den nede i serie 5 i deres karrieres slutning. Fysisk viste det sig da også hurtigt at de absolut var til at snakke med, og forsvaret havde i løbet af kampen ofte svært ved at følge med angriberne der løb efter lange bolde. Det var dog på hovedet at Vork allerede efter 6 minutter bragte smølferne foran, da han første prøvede at tæmme et indlæg fra Sølvsten med brystet, men da bolden hoppede lidt højt, kunne han lave et kokét head bagud mod målet, lige præcis over den udstormende målmand.
Lyseng var dog også farlige et par gange i halvlegen, men deres bedste forsøg, et spark fra højre side mod nærmeste krog, blev parreret over af René i målet. Senere fik Vork alle muligheder for at øge føringen. En lang bold fremad fra Claus gjorde ham fuldstændig alene med målmanden, men han fik tilsyneladende alt for lang tid at tænke i, hvilket resulterede i at han spillede den lige ind i målmandens favn.
Lyseng havde som sagt ikke den store fysik, men klarede sig på deres nydelige samspil. Det var dog lige ved at gå galt for dem, da deres målmand ville fra den ene side af feltet ville slå en tværaflevering. Bolden gik tæt ind under mål, hvor Dif lige akkurat fik foden på den uventede bold, men den gik desværre lige over mål. Ellers var kampen præget af Lyseng brokkede sig utroligt meget over dommernes manglende kendelser/kort efter tacklinger. Som sagt var banen meget blød, hvilket gjorde at glidende tacklinger fra smølferne bestemt ikke var en mangelvare, og man kunne nok godt have forsvaret et gult kort tidligt i kampen til Gamle, der en enkelt gang kom klart for sent og fjernede fødderne på en lysengspiller, men dommeren lod det passere da det var det var den første hændelse i kampen. Efter dette var der ikke grænser for hvad Lyseng krævede straffet, men i hele kampen blev ikke givet et eneste kort.
I anden halvleg kom smølferne ikke ordentligt i gang og efter et par minutter førte et Lyseng-indlæg til mål, efter noget passivt spil. Men smølferne svarede igen efter 20 minutter. Denne gang var det Vork der lagde bolden videre til Sølvsten der elegant kunne løfte bolden over målmanden. For anden gang i kampen kom Lyseng tilbage da de et kvarter før tid efter endnu et indlæg kunne score. Bolden var lige akkurat høj nok til at gå over 2-m, og den dalede derfor ned for fødderne af en af deres spillere der havde åbent mål.
Resultatet var ikke helt tilfredsstillende, pga de store chancer som blev misbrugt i kampen.

Kampfakta: AC Smølf - Lyseng IF

Af andre nyheder kan nævnes at smølferne er gået videre uden kamp til 2. runde af JBU's cup, da Søften har trukket sig fra turneringen. Der er lodtrækning til næste runde omkring den 25. april.
Der er desuden kommet nye billeder inde på visse af spillernes sider. Efterhånden som alle kommer i kamp vil der komme for dem. Billederne kan forstørres ved at der klikkes på dem med musen.

Snefens