27. April 2003

Smølferne sætter ny standard

...i dårligt spil. I hvertfald præsterede smølferne hjemme mod Turanspor noget af det ringeste siden den skandaløse cup-kamp i Randers for 11 måneder siden, og det endte med et 2-0 nederlag.
Man kunne inden kampen have troet at manglen på en regulær målmand ville få betydning, men den til dagen målmandsklædte Christian leverede en yderst fornuftig indsats og var en sikker skudstopper.
Det startede egentligt ok, og smølferne kom da også frem til et par chancer de godt kunne (burde) have scoret på, men det var i stedet i den anden ende at målet kom efter 25 minutter. Jeg kan ikke lige huske præcist hvordan det skete, men mener at det lykkedes dem at få bolden i nettet af to omgange, efter at Christian havde klaret i første omgang.
Der var et eller andet der slet ikke fungerede og alt Turanspor havde ofte alt for let til at spille bolden frem gennem midten, eller ved en lang bold op ad siden. Smølfeforsvaret brød tit deres opspil, men når bolden så skulle den anden vej blev den tabt lige så hurtigt som den var blevet erobret. Et lyspunkt var Christian i målet der klarede alle Turanspors skud der kom inden for målrammen. Til tider var han lidt usikker i at læse hvornår han skulle gå ud af målet, men alt i alt en god indsats.
Anden halvleg ændrede ikke meget på spillet. Smølferne kunne ikke spille bolden rundt uden at lave fundamentale fejl, såsom at spille bolden direkte til modstanderen i et forsøg på at lave afleveringer på få meter. Således fik Turanspor også deres andet mål. Claus i forsvaret ville spille en bold tilbage til målmanden, men den blev alt for blød, og en af deres angribere kunne nå bolden og gå uden om Christian til 2-0. Smølfernes største chance i en elendig halvleg var et hovedstød fra Sølvsten, men bolden der sad nede ved den en opstander, blev lige akkurat verfet til hjørne af målmanden.

Kampfakta: AC Smølf - Turanspor/AY