16. Maj 2005

Gargamel kastede sig over de stakkels smølfer….

….i skikkelse af AB Århus. Mandagens pinsekamp mod AB var allerede inden kampstart anset som værende en skæbnekamp mellem to hold, som begge kæmper bravt for en plads i oprykningsspillet. Der var allerede inden kampstart forudset en intens og tæt dyst mod et (skulle det vise sig) stærkt hold, hvor især vores forsvar måtte kæmpe hårdt i forsøget på at holde 0'et for tredje(!) gang i træk – en præstation, som ville være en plads i AC Smølf "Hall of Fame" værdig. Om denne mandag blev en historisk dag får den interesserede læser svar på senere i referatet. Først skal vi en tur i omklædningsrummet, hvor dagens første intrige fandt sted, og nok engang var AC's største tudeprins, 2-meter, impliceret i interne ballader i bedste "Horton Sagaen" stil. Cheftræner Dif havde nemlig på baggrund af sidste uges omdiskuterede "håne"episode valgt at starte med kaptajnen på venstre back, en position som IKKE passede 2-meter så meget som 1-meter og fik ham til at overfalde træneren med nedladende bemærkninger i et verbalt slagsmål, som i sidste ende næsten omfattede halvdelen af holdet. Af frygt for at skade sammenholdet under optakten til den vigtige kamp valgte Dif klogt at forbarme sig og lade 2-meter starte i centerforsvaret, men guderne må vide om denne meget uprofessionelle infight skulle vise sig at få betydning for spillernes mentale overskud over de følgende 90 minutter.

Kampstart. Orkanfart! Tor havde idag valgt at lade sin hammer lyne, hvorfor en tornado hærgede over Åhavevejens boldbaner og skabte meget svære betingelser for drengene på græsset. Således blev kampen en yderst rodet affære med et væld af tilfældigt sejlende høje afleveringer, som de store og sædvanligvis hovedstærke smølfer ikke evnede at føre til gavn. Der opstod chancer ud af den blå luft til både AB og os, men angriberne i begge ender havde fået skruet de gale knopper på og viste stor ineffektivitet foran mål. AC Smølf var dog bedst i 1. halvleg, og med et fantastisk angreb lige efter bogen gik smølferne til en velfortjent pause med en føring på 1-0. Bolden startede 100 meter fra AB's mål hos Toft, som for en stund havde bevæget sig ned på højre back-pladsen, og læderet forlod ikke grønsværen så meget som en millimeter, før det 10 sekunder senere blev båret ud af nettet mellem modstanderens stolper. Et mønsterangreb med hurtige præcise afleveringer, som omfattede hele 5 smølfer. Nyd dette:

*** Forsvaret vinder bolden og Toft starter et angreb med en aflevering til 2-meter på AC's defensive midt. Bolden spilles til Mark på venstre midt og hurtigt videre til Stoffer på fløjen, som rykker mod baglinien. Herfra afleveres fladt og hårdt indover til Gotte, som "tordner" læderet i nettet med en kølig strakt tå. ***

Pause.

2. halvleg og starten på en Gargamelsk smølfejagt som aldrig før oplevet. Jeg vil udelade de blodige detaljer og blot nævne, at vi leverede miserable 3 kvarter, som bejler til titlen som den ringeste halvleg nogensinde i den blå trøje. Kæderne knækkede og midtbanen forsvandt, angriberne noterede sig ikke for en eneste mulighed indenfor rammen, forsvaret vaklede og led meget svære kommunikationsproblemer. Kun verdensklassespil af Krel på mål og god fight af Christian i marken bevarede rekorddrømmen. AB vadede i chancer og burde vel nok have vundet kampen med 5 mål, men smølferne havde Krel, AB's angribere samt guderne på deres side og holdt stand….troede de. 2 min. før tid skete det uundgåelige; modstanderen udlignede på en tilfældig chance, som blev rettet af 13 gange og tilfældigvis dumpede ned foran en enkelt AB-spiller blandt fem smølfer. Mål! Bittert. Kampen sluttede 1-1 – et resultat som vi klart kan leve med. Efter omstændighederne og som spillets gang tegnede sig, kan man vel nærmest betragte uafgjort som en lille sejr for os. Som smølf vil jeg hermed gerne give min største medfølelse til de velspillende AB-folk, som vitterligt fortjente sejren. De må formodes, flere dage efter kampen, stadig at græde sig selv i søvne over uretfærdighedernes spil.

Intet nyt til den traditionsrige trofæ-gang i klubhuset i dette forsøg, men til gengæld avancerede AC Smølf til tredjepladsen i puljen og har stadig 3 pts. ned til AB som endda har spillet en kamp flere. Samtidig er der godt nyt fra provinsen, da to kampe på Skjoldhøjskolen faldt ud til vores fordel. DGL tog point fra 1900 og Irakisk Turkmensk tabte til FA74. Dermed ser det ud til at kun Rangers kan true smølfernes position i top 4. En kort opsummering: Præstationen i dag var ikke god. Lad os glemme dette og se fremad mod de næste par kampe hvor flere midterhold står for tur. Hvis vi går ind til disse kampe med den rigtige indstilling (og lader 2-meter statuere et dårligt eksempel i dag), så har vi langt fra vundet vores sidste kamp endnu! Med forventning om en kamp med gejst, fight, masser af mål og sejr i næste weekend...