7. November 2005

AC Smølf i tvist om ophavsret.

Klubben modtog i slutningen af oktober en mail fra firmaet der har rettighederne til smølferne, hvori de skrev at vores brug af smølfebilleder og navn ikke var godkendt af dem og dermed var et brud på deres trade- og copyright, hvorfor vi inden for 2 uger skulle stoppe med at kalde os AC Smølf samt lukke hjemmesiden ned. Hvis ikke ville de sende sagen til deres advokat.
Af modtagere af denne mail var bl.a en tidligere spiller i klubben, der nu arbejder for Østjyllands Radio. Han kontaktede os og spurgte om han måtte lave et lille indslag om sagen. Dette blev til et interview med træner Harrison og tilsyneladende blev der også sendt et lille nyhedsbrev til diverse medier. Næste dag dukkede der nemlig en stort set enslydende artikel op i næsten alle skrivende mediers net-udgaver, bl.a. ekstra bladet, politiken og mange øvrige net-aviser plus et lille indslag i TV2-Østjyllands nyhedsudsendelse samme aften.
Det gav virkelig en opblomstring af besøg på hjemmesiden, der i løbet af et døgn blev set af over 6000 personer, mod normalt 20-40. Generelt er der blevet vist pæn sympati for vores sag og bl.a har vi fået tilbudt rådgiving/assistance af advokatfirmaet patrade A/S uden beregning.
TV2 var interesseret i et regulært indslag og inviterede os i Go'Aften Danmark fredag aften, men det måtte vi melde fra til, da det jo var J-dag. Istedet blev et møde aftalt lørdag middag, hvor et imponerende mængde smølfer havde fået slæbt sig ud af sengen for at kunne deltage i fodboldopvisning i kondisko på en dyngvåd bane på Rundhøj, samt interview i baren efterfølgende. Det resulterede i et indslag i 19-nyhederne, som blev ganske hæderligt, taget i betragtning af hvad vi fik sagt og gjort mens de filmede. Klubben har nu 2 gange været på nationalt tv, første gang var som bekendt i 2002 da vi blev interviewet i forbindelse med optakten til Danmark-Frankrig under VM (nej, det giver ingen mening)

I mellemtiden har vi forsøgt at udnytte hele medie-affæren positivt ved at prøve at få en god sponsor-aftale i hus. Desuden er der indløbet et væld af forslag til hvad vi kunne kalde os, hvis vi bliver nødt til at skifte navn.
Fortsættelse følger når der sker udvikling i sagen.

Snefens