9. Juni 2007

FC Natuglerne vs. AC Smølf

Lørdag d. 9/6 kl. 14.00, hård sol, svag vind, og 27?C der føltes som 37?C. Sådan var scenen sat til endnu en topkamp i pulje 28 – denne gang stående mellem rækkens nr.2, Natuglerne, og Smølferne, som efterhånden var kravlet op på en 4. plads i ligaen. Begge hold troppede op med et stærkt momentum i ryggen. Natuglerne havde således ikke tabt i 5 kampe i ligaen i træk, mens Smølferne var ubesejrede i 4 kampe! Der var mødt et par håndfulde tilskuere op, og disse kunne derfor med rette forvente et brag af en topkamp.

Det blev ved forventningerne!

Om det var den kvælende temperatur eller det usympatiske tidspunkt for kampens afvikling, der bestemte kvaliteten af det, som foregik på banen, vides ikke – men lad det bare være sagt én gang for alle: Tilskuerne fortjente pengene tilbage! Under hele kampen stod to ustrukturerede mandskaber, der ikke magtede at spille sig frem til åbne chancer, overfor hinanden. Specielt første halvleg forløb uden den store dramatik. Den eneste reelle målchance tilfaldt Natuglerne – denne chance må dog også siges at tilhøre kategorien af 110% chancer. Uglen, som brændte chancen, modtog helt blank en returbold fra en misbrugt afslutning ca. 1 meter fra stregen og midtfor smølfemålet. Efter at have forsøgt både at tæmme bolden og afslutte 2-3 gange, så nåede Krelle tilbage og reddede kastanierne ud af ilden – en situation som ville have ligget højt på Zulu-listen, hvis det havde været udført af en Smølf.
Ingen af holdene havde domineret halvlegen, og de to eneste spillere på banen, som reelt kunne være tilfredse med deres indsatser, var de to keepere, der i mangel af målchancer må siges at have stået fejlfrit. Resultatet ved pausen var da også 0-0.
Anden halvleg bød ikke på bedre fodbold, men i det mindste på mål – desværre det forkerte hold. I et kontraangreb efter 53 minutter af kampen modtog ugle nr. 7 bolden kort inde på smølfernes banehalvdel, og efter en halvlang dribletur overfor et lidt passivt forsvar blev bolden sparket op i nettaget fra kanten af feltet. 1-0 til Natuglerne.
Spillet blev ikke bedre herefter, men smølferne kom i de næste 20 min. frem til deres største chancer. Først lagde Mark fra højrekanten en sukkerbold ind i fødderne på Højgaard, der tæmmede bolden omkring kanten af feltet, men den efterfølgende afslutning ramte på det skammeligste lige midtpå den fremstormende målmand. Returen endte hos Martin, der med et slatent venstreben ikke fik ram på kassen. Samme Vestergaard havde ikke længe herefter et hovedstød på undersiden af overliggeren, hvor flere smølfer på det kraftigste argumenterede overfor dommeren, at bolden havde krydset målstregen – dog uden at få ham overbevist. Også Mark havde et nærgående forsøg på den fjerneste stolpe i denne fase af kampen.
Det gik dog hverken værre eller bedre, end at det var Natuglerne, som fik prikket kampens andet mål ind. Igen opstod målet, efter et lidt tilbageholdne forsvar havde ladet en ugle komme til afslutning, der med et tørt og fladt spark sendte bolden ind bag Krelle ved den nærmeste stolpe. 2-0 til Natuglerne blev også kampens resultat.

Kampens ubetingede største drama udspandt sig dog først umiddelbart omkring dommerens slutfløjt. I en løbeduel mellem Vork og en ugle i de døende sekunder af kampen blev Vork bremset med lige lovlig mange ulovlige midler – med det resultat, at Vork med velkendt temperament gi'r igen af samme skuffe. I modsætning til uglens handling takseres dette af dommeren til et gult kort, som absolut ikke falder i god jord hos Vork, der (med rette) følte sig ganske uretfærdigt behandlet. Dette munder ud i en heftig diskussion mellem Vork og dommeren, hvor de fleste af os var overbevist om, at Vork undervejs blev vist det røde kort – dette blev dog efter kampen benægtet af dommeren. Dommeren fløjter kampen af midt i mundhuggeriet, men Vork, der nu fik følgeskab af Diff, var slet ikke færdige med at diskutere med dommeren – og om det i de næste 10 minutter var Diff, som truede dommeren med en indberetning flest gange, eller dommeren, der truede Diff og Vork med selv samme handling, tror jeg ikke, at nogle af os tilstedeværende har tal på – men den manglende underholdningsværdi på grønsværen i de første 90 minutter blev til fulde indfriet i de sidste 10.

Nå, det korte af det lange er, at Smølferne spillede en skide dårlig kamp – og kravet for at nå oprykningsspillet må nu hedde: sejr i de sidste 2 kampe.