17. Juni 2007

AC Smølf vs. NB 93, Aarhus (2)

Smølferne tabte et stort skridt i sidst uge i oprykningskampen, da de måtte se sig slået af Natuglerne. Dette nederlag betød, at der herefter kun var en vej igennem de sidste to kampe, hvis drømmen om serie 4 skal fortsætte ind i efterårssæsonen – vejen hed to sejre!

Søndag d. 17/6 gæstede NB 93 smølfens fortrinlige fodboldanlæg til den første af disse to must-win kampe.
Vejret artede sig ganske anderledes end foregående uges tropiske varmegrader, da vejrguderne i stedet leverede en kølig silende regn hele kampen, som (ganske som forventet) gjorde banen spejlglat og lynhurtig.

Smølferne stillede med et ganske amputeret hold, hvoraf flere af de fremmødte smølfer enten ikke havde spillet mange kampe i foråret eller var blevet kaldt ind i sidste øjeblik. Om det var dette, som skinnede igennem i starten af kampen, eller om det bare var almindelige tømmermænd, der plagede smølfernes spil, kan man kun gisne om, men det så ikke for godt ud i begyndelsen. Smølferne smed mange bolde væk i både opspillet og presspillet – dog uden NB 93 formåede at tilkæmpe sig en virkelig reel skudmulighed. Efter 10-15 minutters spil fik smølferne så lidt mere fat – dog stadig uden at spille prangende eller for den sags skyld at komme frem til nogle store målchancer. Hele halvlegen fortsatte sådan set i denne stil, og på dette tidspunkt lænede kampens udformning sig op ad sidste uges sløje indsats imod Natuglerne. Halvlegsstillingen var da også 0-0.

Men så tog fanden ved AC Smølf i 2. halvleg!

Ganske kort inde i anden halvleg modtager indskiftede Jeppe A. en dyb stikning og tager turen direkte mod mål. 1 meter udenfor NB 93's felt nedlægges han af deres sidste mand og dette takseres af dommeren korrekt til rødt kort. På det efterfølgende frispark sender Carlos bolden over i det lange hjørne udenfor målmanden rækkevidde – 1-0 til smølferne.
Herefter gik NB 93'erne fuldstændig kolde i regnen. 90 % af al fremadrettet spil var nu på smølfefødder, og det var kun et spørgsmål om tid, før den næste scoring faldt.

…og denne stod Mark for.
Igen var der tale om en dyb stikning, som Mark løb op ud fra sin venstrekant, og med et køligt lob bragte han smølferne foran 2-0. Scoringen ændrede dog ikke på kampens udvikling, da det stadig var smølferne, som sad på det hele. 3-0 scoringen sad oppe i nettaget og kom fra Højgaards højre fod, efter en returbold havnede hos ham lige uden for feltet. Det blev 4-0 ved Tobias som resultat af et gevaldigt klumpspil efter et hjørnespark og endelig 5-0 ved en mere elegant hjørnesparkskombination hvor Carlos sender en skruet bold ind i hovedet på Jermiin, der er løbet helt fri ved bagerste stolpe.

I kampens sidste minutter ville Krelle også lige lege med og vise, at han rent faktisk var mødt op til kampen. Efter et direkte frisparksforsøg til NB 93 pænt langt ude fra, forsøger Krelle at vippe bolden over kassen, men får ikke slået hårdt nok til bolden, så den i stedet rammer undersiden af overliggeren og dumper ned i hovedet på ham med det resultat, at ham falder til jorden. Herefter forsøger han som halvt menneske og halv skildpadde at jonglere med bolden en 4-5 gange foran 2-3 NB 93'erne, som på ægte bundholdsmanér ikke formår at få sat Krelle under så meget pres, at de kan få prikket bolden over stregen. Det ender derfor med, at Krelle og forsvaret holder 0'et for tredje gang i forårssæsonen.

Første etape af oprykningsmålsætningen blev nået i dag – og da det viste sig, at DGL 2000 samtidig tabte deres kamp mod Bosporos, kan smølferne nu selv afgøre deres skæbne ved at vinde i sidste runde – netop imod DGL 2000!