1. Marts 2008

Hou Og Omegns IF vs. AC Smølf

Det var årets første forårsdag og samtidig Smølfernes første styrkeprøve imod et andet serie 4 hold efter den famøse oprykning, som havde ladet vente på sig i 5 år! I modsætning til århusianske forhold kunne Hou byde på en græsbane i marts måned, så med sol og 5-8 grader var betingelserne var jo optimale – hvis det ikke lige var for vinden, der blæste med op imod 1000 sekundmeter eller ca. der omkring.

Men fred være med det – det var fedt at få rørt bentøjet lidt igen.

Smølferne startede første halvleg med vinden skråt ind i ryggen, hvilket skulle vise sig at muliggøre en række lynhurtige kontrastød i første halvleg – for hvis vi samtidig skal være helt ærlige, så bar spilkvaliteten ganske ofte pænt tydeligt præg af, at det var første gang i lang tid, at fodboldstøvlerne kom i kontakt med andet end bunden af sportstasken. Men selvom andelen af fejlafleveringer var højere end i en gennemsnits smølfekamp, så var det nu ikke alt sammen lige skidt at se på. Smølferne fik flere gange trodset de vanskelige betingelser, og spillede sig frem til chancer. Det gav da også pote allerede efter 5-10 min. af kampen, da Højgaard i højre side modtog en lang bold fra 2-M i forsvaret og slog en bold fladt ind i fødderne på Gotfred, der sikkert sparkede læderet i nettet til en 0-1 føring.

Spillet på midten af banen var vel fordelt nogenlunde 50/50 mellem holdene, men det var trods alt klart Smølferne, som kom frem til flest chancer. Uheldigvis kastede chancerne ikke flere mål af sig i første halvleg, selvom både Stoffer og Gotfred havde glimrende afslutninger på overliggeren, og der derudover også var et par brændte friløbere. Første halvlegs ubetingede sidste aktion var - måske lidt unfair efter spil og chancer – et reducerende mål fra Hou, hvor smølfeforsvaret bliver fanget på de forkerte ben grundet et boldtab langt tilbage på banen.

Stillingen ved halvleg var derfor 1-1.

I anden halvleg fik Smølferne så vinden – der for øvrigt havde taget til under hele kampen - imod sig, hvilket naturligt nok vanskeliggjorde opspillet. Bjælke på venstre midtbane og vores nye venstre back Troels fik deres at se til i halvlegen, da stort set samtlige afleveringer på en eller anden måde endte i venstre side af banen. Mange bolde endte ude over den venstre sidelinje, men vinden til trods så kæmpede den venstre flanke bravt, og opspillet så da også ganske pænt ud flere gange undervejs i halvlegen – og i modsætning til Hou i første halvleg, så lykkedes det Smølferne flere gange at nå frem til afslutninger i for den pløkumulige modvind. Blandt andet halvlegens første chance, der tilfaldt Stoffer. Netop efter et opspil i venstre side af banen, modtog Stoffer bolden uden for feltet, og med stor kølighed gav han Smølferne den bedst mulige start på anden halvleg. 1-2.

Herefter fortsatte spillet som i første halvleg – nogenlunde med en 50/50 fordeling af boldbesiddelse, dog en overvægt af spil på Smølfernes banehalvdel. Hou fik spillet sig frem til flere og flere chancer, men blev kun rigtig farlige i ganske få situationer.

Uheldigvis sluttede anden halvleg præcis som første. I de døende sekunder af kampen sker det ærgerlige, at Hou på den mest fesne måde får reduceret til slutresultatet 2-2, ved at Specialen i et forsøg på at cleare bolden tæt på egen mållinje rammer direkte ind på en Hou-angriber, og bolden springer i mål.

Nå, men alt i alt var den en ganske glimrende start på en forhåbentlig glorværdig karriere i serie 4 for Smølferne. Det lykkedes i hvert fald som minimum at spille lige op med et hold, der med 9 point klarede sig pænt over nedrykningsstregen sidste år i serie 4… og skulle kampen have haft en vinder, så var Smølferne nok det marginalt bedste hold på banen.