10. Marts 2008

Viby Fodsport vs. AC Smølf

Som imod Hou en uges penge tidligere var temperaturen ganske gunstig for udendørs fodbold i begyndelsen af marts, og endnu bedre var, at vinden havde lagt sig til mere menneskeligt niveau – til gengæld var underlaget denne gang ikke græs men derimod grus. Ikke desto mindre var betingelserne for denne anden træningskamp en sen mandag aftenhelt perfekte.

Modstanderen hed Viby: et hold, der endte på 5. pladsen i deres serie 4 pulje sidste år – så der burde være go' mulighed for at få prøvet kræfter med et af de lidt bedre serie 4 hold.

Første halvleg startede meget jævnbyrdigt ud. Smølfernes til tider meget direkte spillestil gjorde, at det som så mange gange før var modstanderne, der forsøgte at vise det mest polerede opspil, mens det var smølferne, der via kontraangreb kom mest ned omkring modstanderens målfelt – dog uden de vilde målchancer til nogen af holden som følge heraf.

Som halvlegen skred frem blev det mere og mere Smølferne, der sad på spillet, men det var Viby, som bragte sig foran ca. midt i halvlegen efter at have overspillet smølfeforsvaret. Dette afholdt dog ikke Smølferne fra at fortsætte et ganske fornuftigt pres imod Vibys mål resten af halvlegen. Gotfred havde et par langskud, der ikke voldte keeperen større problemer, og Højgaard havde en lidt forkølet afslutning på overliggeren. Det blev ikke til mål til Smølferne i første halvleg, men til gengæld fik vi bevist, at vi fint kan spille op imod et hold som Viby.

Anden halvleg derimod er en helt anden snak – uha uha!

Sjældent, hvis ikke aldrig, har A.C. Smølf spillet så ringe fodbold en hel halvleg! Efter to mere eller mindre tilfældige Viby scoringer tidligt i halvlegen efter enkeltmandskoks i smølfeforsvaret (som givetvis kan tilskrives, at vi er i sæsonopstarten) gav hele Smølfekollektivet op og meldte sig fuldstændig ud af kampen. Der var ikke én eneste Smølf, der ofrede sig i nærkampene eller løb de nødvendige sure meter for sine medspillere – i stærk kontrast til første halvleg. Og hvis første halvleg viste, at vi sagtens kan klare os i serie 4, når vi koncentrerer os og spiller op til vores bedste, så viste anden halvleg, at vi på det groveste bliver kørt over, hvis vi sløser og ikke ta'r os sammen.

… og resultatet, tjaaa, det var vel egentlig fair nok anden halvleg taget i betragtning.

/Højgaard  

Kampfakta: AC Smølf - Viby Fodsport