10. August 2008

AC Smølf vs. Aarhus SF 06

På en let fugtig eftermiddag på Rosenvangskolen, var scenen sat til Smølfernes første kamp i efterårets træningsturnering.
Modstanderne var SF-06: Somalisk forening 06. Smølfernes erfaringer med indvandrehold har været overvejende gode, men der havde før været ballade med SF 06, og DBU havde derfor en repræsentant til stede, for at kontrollere om alt gik for sig som det skulle. Det gjorde det så nogen lunde, men blev også en intens affære med 4 gule og 1 rødt kort.

Endnu engang var smølfernes startopstilling langt fra "de bedste 11", men det kunne ikke ses i starten af kampen, og vidner om at smølfernes trods alt har en nogenlunde bred trup.
Kampen startede som nævnt godt for smølferne som lagde et godt pres på modstanderne fra start af, hvilket resulterede i en scoring allerede efter 8 minutter, hvor det lykkes Vestergaard – på et glimrende oplæg far Kynde – at passere modstandernes målmand.

Det blev hurtigt klart at mange af modstanderne var hurtige på fødderne og gode til at drible, hvilket smølferne til tider havde svært ved at hamle op med. Til gengæld lod deres sparketeknik meget tilbage at ønske. Konsekvensen var at SF 06, trods et par chancer kun havde ét forsøg inden for rammen i første halvleg, som dog mesterligt blev taget af Krelle.

Omvendt vidste Dejbjerg utroligt farlighed i den anden ende da han, 10 minutter før halvleg, efter oplæg fra Stoffer, fik bolden dirigeret over stregen til 2-0.

Hvor første halvleg havde tilhørt smølferne tilhørte anden halvleg SF 06. De lagde et godt pres, som dog på grund af deres dårlige skudteknik, ikke førte til mange forsøg inden for rammen. Men efter kun 6 minutter mente dommeren, at der skulle lidt spænding ind i kampen og tildelte SF 06 et urimeligt straffespark: reducering til 2-1. Scoringen gav SF 06 troen på sejren tilbage, og efter yderligere ca. 10 minutter fik de udlignet til 2-2. Med næsten en halv time igen blev kampen nu en smule op ad bakke for smølferne. De viste dog rigtig god holdånd og kæmpede rigtig godt alle sammen, og forhindrede derved at SF 06 fik yderligere store chancer.

Få minutter før tid måtte stoffer dog trække i nødbremsen da dommeren overså en off-side, hvilket resulterede i straffe og et rødt kort. Retfærdigheden skete dog heldigvis fyldest, da SF 06 skytten valgte at sigte efter længdespringsgraven og derved skød langt forbi.
Til allersidst havde Westergreen en kæmpe mulighed for at bringe smølferne på 3-2, men da bolden trillede mod ham i en lumsk lige bane, var det svært for ham at placere den, og kom i stedet til at skyde over mål. Kampen endte derfor 2-2. Et resultat som objektivt set, var fair nok, men subjektivt set var det helt godnat.