24. August 2008

AC S.M.Ø.L.F – BK 07

Lad mig starte ud med et kig tilbage på 2-meters ord fra sidste uge: "Smølferne havde haft den samme fantastiske drøm i nat: drømmen om sejrens sødme, tonsvis af hæder og en overflod af letpåklædte damer!" Det skulle vise sig, at drømmen om sejr og hæder også i denne uge ville holde stik, men de letpåklædte damer blev på skræmmende vis manifesteret af 2 nøgne mænd i hver deres ende af den menneskelige højdeskala, da Bjælke og 2-meter som en del af opvarmningen valgte at løbe tværs over banen ganske som djævelen har skabt dem. Det drejede sig efter sigende om straffen efter et tabt spil dart?! I denne sammenhæng bør banens tilstand dog lige kommenteres, da græsset omtrentlig var blevet klippet så højt af det lokale plejepersonale, at ingen kunne se, om Bjælke rent faktisk havde smidt shortsene… og det var så det eneste positive, der var at sige om græssets længde.

Nå, men fodbold skulle der jo også spilles.

Smølferne var mødt op med selvtilliden i top, efter efterårets 2 første kampe havde kastet prædikatet "ubesejret" af sig. Forsvaret havde holdt godt stand i de første par kampe, og om end målene måske havde manglet lidt, så kan ingen ta' fra smølferne, at de spiller sig frem til mange chancer – og alle former for chancer kan jo som bekendt brændes: alt lige fra 1-5% chancer op til 100% chancer var da også blevet brændt på det grusomste i de første kampe.

Jeg kan vist ligeså godt nu afsløre, at smølferne vandt denne rundes kamp 5-0 (hvilket jo nok ikke kommer som en overraskelse for de læsere, som har gidet at læse hertil). Derfor er det vel også indirekte blevet afsløret, at der blev prikket godt og grundigt hul på den betændte scoringskrisebyld.

Kampen startede ganske lige. Smølferne og BK 07 havde vel bolden nogenlunde lige meget i starten af kampen, men mens smølferne fik trukket en afslutning op af hatten en gang i mellem, viste det sig svært for BK 07'erne at opnå samme succes, når de kom op på smølfernes banehalvdel. Dette skulle gå hen at blive the story of the game, og som kampens skred frem, var det tydeligt, at BK 07 mistede mere og mere tro på, at de nogensinde skulle ramme indenfor rammen af et 11-mandsmål igen.

Der skulle dog gå et kvartes tid inden smølferne blev rigtig farlige for første gang. Et hjørnespark fra højre side blev sendt lige ind i panden på den næsten skallede politibetjent, der dog måtte nøjes med at se bolden reddet på stregen frem for at få den sendt i buret.

Der skulle dog ikke gå mange minutter før Stoffer fik spillet Højgaard fri i den evigt åbne højreside. Herfra blev bolden lagt ind i feltet til Gotfred, som på forbilledlig vis helflugtede smølferne til en 1-0 føring.

Der blev ikke scoret mere i første halvleg – men sikkert brændt chancer, jeg ikke husker.

Anden halvleg startede som lyn og torden, da Jeppe allerede efter 2 minutter med en lang aflevering blev sendt af sted af 2-m i en one-on-one med BK 07's målmand. Og i et orgie af lækre tekniske detaljer, som blandt andet omfatter en semikikset skudfinte af Jeppe, der næsten falder i forsøget - dog med den hensigtsmæssige konsekvens, at BK 07 målmanden rent faktisk hopper på finten og sætter sig på røven inde på stregen, så får Jeppe slutteligt banket bolden hårdt op i nettaget - og smølerne var oppe 2-0.

3 minutter senere tager Glenn sig dog lidt for kærligt af en fremstormende venstrefløj hos BK 07'erne, og han får sat en tackling ind, som stort set kun Glenn kan gøre det. Samtlige tilskuere var vist klar over, at der ville blive trukket en ostemad op af lommen, da Glenn på sjældent set maner ikke forsøgte at tale sig ud af problemerne.

Hvorfor BK 07'erne fuldstændigt knækkede sammen i denne overtalssituation vides ikke – men faktum var, at herfra stod der AC S.M.Ø.L.F. på hele resten af kampen. Smølferne kunne stort set gøre, hvad det passede dem – og det, der oftest passede dem var åbenbart at brænde chancer. Men lad os nu ikke dvæle ved det negative, for som vi alle ved: for at man kan brænde chancer, så er man nødt til at spille sig frem til dem først.

Og det væltede ind med chancer nu. Efter 57 min. blev det så til 3-0 ved Højgaard, der opsnappede bolden fra en uopmærksom BK forsvarer og med et overblik på serie 3-niveau, blev den sagesløse keeper udplaceret. Blot 5min. senere sås, hvad er blevet set så mange gange før i Smølfens historie, nemlig at 2-m scorede efter et hjørnespark. Det skal retfærdigvis nævnes, at det glimrende indlæg kom fra Vestergaards fod. Målfesten sluttede i det 76. minut, da Højgaard endnu engang fik dirigeret bolden i nettet. Denne gang efter den omvendte situation fra første halvleg, hvor det nu var Gotfred, som smækkede bolden ind fra højre side til en let scoring.

En herlig sejr var i hus! En sejr, som blev bygget på det mest effektive angrebsspil, smølferne har præsteret denne halvsæson, men så sandelig også på stenhårdt forsvarsspil. Det var tydeligt, at BK 07'erne blev dybt demoraliserede som anden halvleg skred frem – primært på grund af den høje moral og store arbejdsindsats, som smølferne udviste.