21. April 2009

FC Natuglerne - AC S.M.Ø.L.F.

Det er tirsdag aften, det er forår, solen skinner og græsset dufter friskt og nyt. Havde der stået en ko netop her på dette velsignede tidspunkt, ville samtlige fire maver skrige lækkersultent efter grønsværen. Cirka den samme fornemmelse for græs havde 14 mere eller mindre små blå smølfer – om end ikke i maven, så i benene. Dagen var oprunden, hvor de blå skulle kaste sig ud i årets første knock-out kamp, og ikke nok med det, så for øjnene af hele det danske land. Kanal5's standhaftige reporter og kameramand havde meldt deres ankomst (dog desværre uden smølfernes store helt, Ebbe Sand), og de havde ikke tænkt sig at spilde tiden. Allerede inden kampstart blev der opbrugt flere gigabyte harddiskplads på at filme de blå's small talk, halvnøgne kroppe i omklædningsrummet (glæd jer alle Danmarks tøser :) ) og ikke mindst interviews med blandt andet Stoffer, Wester og 2-meter. Naturligvis blev der også filmet intenst, da smølferne ifølge Dejbjerg "som altid" i samlet flok en efter en forlod omklædningen og betrådte græsset. Smukke billeder… intet mindre! Nok om omklædning, nok om opstillede tv-billeder og nok om køer. Lad os så få gang i den kamp!

Som altid var der en klar enighed i smølfelejren om, at der skulle være fuld koncentration og fuld fight allerede fra kampens startfløjt. Sidste weekends kamp havde vist et eksempel på den klassiske "smølf", et inkasseret mål i førstehalvlegs første par minutter og endnu to mål i de indledende minutter af anden halvleg. Dette MÅTTE bare ikke ske i dag. Men ak, ak, ak og ve… Trods utallige opfordringer endte det som altid med, at smølferne kom halvt sovende ud af startblokken. Natuglerne virkede maksimalt opsatte og deres lidt nørdede navn snød komplet udeholdet, da de nærmest virkede lige så aggressive som en flok dødsultne løver. Smølferne blev stressede og pressede langt tilbage på banen af modstanderen, som dog også fik en tolvte mand med sig på holdet via en stærk vind i ryggen. Således kom hjemmeholdet frem til et par gode muligheder i startfasen, her i blandt et forsøg tæt ved mål, som 2-meter fik blokeret samt en løs bold uden om Vork, som Bette Christian akkurat fik løbet op og skramlet ud over baglinjen. Et par halve forsøg mere blev det til for Natuglerne, men efter ca. 20 minutters hæsblæsende jagt efter bolden uden resultat på scoringstavlen gik samtlige hjemmeholdets spillere, med undtagelse af en, sukkerkold. Efter en periode midtvejs i første halvleg med lidt rodet spil på midten af banen overtog smølferne fuldstændigt kampen – og dette overtag holdt de til sidste sekund. Spillet begyndte at flyde meget bedre for AC i takt med at pladsen til sammenspillet blev mere åben. Alligevel lykkedes det kun at spille sig frem til en del halve chancer, særligt pga. uskarpe sidste afleveringer. Dette skulle vise sig at være kendetegnende for kampen som helhed: godt forsvarsspil, et utal af gode opspil i angrebet, men… alt for ukoncentrerede målgivende afleveringer. En enkelt gang skulle det alligevel lykkes smølferne at lave en "målgivende aflevering", kvitteret Wosy. Et af de mange udmærkede angreb frem over banen resulterede i et indlæg ind over og med nedfald omkring kanten af det lille felt. Her stod Wosy solidt plantet, og med et overblik, som ikke er set siden Laudrup strøede sukkerbolde i Barca, "headede" han den smukt på tværs hen imod en helt fri Stoffer, og……………………………………………………………………..BANG!!!!! Sagde det. BANG! Stoffer flåede nærmest skindet af ballonen, da han ramte den med et fladt skud så hårdt, at selv den pensionerede Lars Højer ville blive grøn af misundelse samt en Schmeichel i topform lammet af skræk inde på stregen. Bolden fór mellem benene på en forsvarer (tror vist han er blevet steriliseret nu) og gnisterne var tæt på at antænde det blafrende net. Gudskelov var netmaskerne produceret af professionelle netbindere og ikke af urutinerede østenarbejdere – ellers skyldte vi uglerne et nyt. Nej, fand'me nej! Ikke om jeg gider at smøre en fed løgn af på alle mine læsere. I får den rigtige version her, kort og kontant: Wosy nærmest faldt med hovedet ind i bolden, snittede den så ringe, at han snød samtlige 22 spillere på banen (inklusiv sig selv), men højst besynderligt hoppede bolden ned for fødderne af Stoffer, som med historiens ringeste forsøg på en tå fumlede bolden mellem benene på en forsvarer og (kun lige akkurat) ind over stregen. Igen kære læsere: glæd jer til tv-udsendelsen! Smølferne gik dermed til pause med en 1-0 føring i bagagen og et godt udgangspunkt for 2. halvleg.

Pause. Lige fra 2. halvlegs start sad AC som sagt tungt på affæren. Natuglerne var kun sjældne gæster i udeholdets straffesparksfelt, og kun en enkelt gang tilnærmelsesvist farlige. Til gengæld foregik ca. 90% af spillet på hjemmeholdets banehalvdel resten af kampen… dog uden at smølferne også blev rigtigt farlige. Et frispark fra Bjælke, et par uskarpe afslutninger fra bl.a. Rix, Kennet og 2-meter samt en laaaang række af velspillede angreb, som burde have udløst en gigantisk målchance i sidste ende, men uforstående hver gang løb ud i sandet, var hvad menuen stod på i 2. Halvleg. Ikke noget som jeg gider at skrive aftenen tyk om. Derimod kan jeg blot tilføje, at Natuglerne blev noteret for et gult kort efter en kontant skuldertackling – et af de slags ultra tynde gule kort, som smølferne ellers selv er blevet tildelt temmelig ofte på det sidste. Kampen sluttede med en velfortjent (men ikke køn) 1-0 sejr til AC S.M.Ø.L.F, så Kanal5's udsendte kan godt begynde at reservere mere harddiskplads på redaktionen. Smølferne er kommet for at tage Danmark med storm, som den flok medieludere de er :).

Efter kampen kunne ikke kun dagens sejr men også Højgaards 100 kamps jubilæum blive fejret på sædvanlig hyggelig vis – dog i anledningen af det fornemme besøg med ikke mindre end 2 kasser bajere, en flaske gammel dansk og naturligvis den klassiske øl til hår! Undertegnede forlod i hvert fald Åhavevejens "omklædningsskur" ret sent på aftenen og med en ganske fornøjelig stemning.