AC S.M.Ø.L.F – FB Århus Omegn

Det var herligt vejr, og vi fik 3 point.

… og så til den negative del.

Uha uha, denne kamp vil ikke gå over i historien som smølfernes mest velspillede (i givet fald vil det i hvert fald være den historie, som typisk bliver gengivet i "En Skør, Skør Verden" eller lignende indholdsmæssige suspekte magasiner).

Om det var fordi, rækken på 13 kampe (16 inkl. træningskampe) uden nederlag var blevet brudt af to 1-måls nederlag i træk, kan man kun gisne om - men faktum er, at den tekniske formåen og holdets evne til at gennemføre 2-3 afleveringer i træk var helt til hundene denne søndag.

Det skal dog også retfærdigvis siges, at smølferne ikke kunne stille med en opstilling, som tilnærmelsesvist mindede om standardopstillingen – i særdeleshed de offensive linjer var præget af, at 2-M havde måtte grave dybt i telefonbogen for at støve nogle knap så kampvante smølfer op. Men come on… det er serie 5! Det er jo ikke fordi, vi har nogle sindssygt komplicerede spilsystemer, som minimum kræver 3 måneders træning at forstå og spille sig ind i – så lad os bare konstatere, at vi ikke spillede op til niveau uden forsøg på undskyldninger.

Nå, men fodbold skulle der jo også spilles. Og her er det værd at bemærke, at dommeren var af fuldstændig samme overbevisning. Der var nemlig stort set intet, der kunne få den usædvanligt rutinerede mand til at stoppe spillet ved at blæse i fløjten. Dette kunne selvfølgelig skyldes, at hans lungekapacitet qua hans ganske fremskredne alder ikke gjorde det muligt, men han tillod i hvert fald enhver form for fysisk angreb på modspillere. "Så længe bolden er indenfor spilafstand", som han gentagne gange sagde. End ikke da Andreas i 2. halvleg kunne fremvise et delvist afmonteret tandsæt i form af en flækket fortand, kunne dommeren imponeres – bolden havde sandsynligvis været indenfor spilafstand, da modspillerens albue solidt blev plantet i Andreas' overmund.

Jeg vil ikke gå i detaljer med spillet – dertil var det simpelthen for dårligt. Men de 5 målscorere skal da retfærdigvis nævnes ved navn samt have deres momentane genialitet beskrevet: Bette Christian (med hovedet!), Sri Lanka the black tank, medieluderen & måltyven Wester, Bagerbjælken og jeg-spiller-kun-videre-med-en-Super-Brilliant-Dejbjerg. To af målene blev for øvrigt assisteret af Andreas Halvtand, mens yderligere to mål havde undertegnedes hænder som næstsidste boldberøring i form af et par lange indkast.

Det første mål blev signeret af Christian allerede efter 4 minutter. 2-M fikserer flot hele FB forsvaret ved at mistime sit opspring til et langt indkast fra højresiden. Dette resulterer i, at bolden flyver hen over hovedet på ham til en helt fri Christian, der ved hjælp af sin størrelse havde sneget sig ubemærket ind i feltet. Med stor springstyrke når han op i halvanden meters højde og lob-header bolden hen over det desorienterede FB forsvar og målmand. 1-0 til smølferne.

Lidt senere reducerede FB efter lidt sløset forsvarsspil med et fladt, tørt hug fra vores venstreside. 1-1.

Det varede dog ikke længe inden Jeppe i det 12. minut med et endnu mere fladt og tørt hug (onde tunger ville sikkert kalde det et tyndt, tøset og slattent spark) lige udenfor feltet og bragte derved smølferne tilbage på vinderkurs med 2-1.

Denne stilling holdt halvlegen ud. Begge hold havde flere chancer – her i blandt FB med to (eller tre) skud på træværket.

I starten af anden halvleg skete det så! Det var nu Westers tur til at shine. Efter en periode på næsten 3 år (28/5-'06 - 10/5-'09 !!!) med måltørke, slog den evige optimist når det kommer til egne evner til. I samme øjeblik, der bliver lavet straffe på Andreas (som dommeren naturligvis ikke kunne drømme om at fløjte for), når han lige præcis at prikke bolden videre til en helt nøgen Wester (uha), og med velkendt Wester-kølighed sætter han bolden sikkert i det tomme mål fra 2-3 meters afstand. 3-1.

Herefter fulgte kampens vel eneste flotte detalje – desværre udført af en FB'er. For det reducerende mål til 3-2 må siges at være savet godt og grundigt med projektillignende fart ind i netmaskerne. Det var et langskudsmål, som blev ramt lige i røven.

Men Bjælke ville da også være med på langskudsmålene. Lidt senere dukkede han nemlig op ca. midt for mål, hvor han opsnappede bolden fra Andreas der blev stoppet med føromtalte tandtab til følge, og et stykke udenfor feltet trykkede han af med det resultat, at bolden passerede udenfor keeperens rækkevidde i venstre side. Et fint mål til 4-2.

Hmmm… jeg kan ikke helt huske målet til 5-2. Det var endnu en gang et indkast fra højre side, og sandsynligvis var FB's målmand endnu engang på skovtur eller på anden vis desorienteret (hvilket var et gennemgående tema for ham igennem hele kampen). Under alle omstændigheder var det Dejbjerg, som fik læderet bugseret i kassen til 5-2 efter 67 minutter. Jeg lader tvivlen komme ham til gode og kalder det et drømmemål.

En 3-målsføring med 20 min. igen burde have været tilstrækkelig for smølferne til at køre pointene hjem på rutinen – og selvom det slutteligt også viste sig at holde stik, så blev der skabt unødvendig spænding i kampen, da smølferne på uforklarlig vis formåede at skrue yderligere ned for de fodboldmæssige kvaliteter de sidste 10-15 min.. Det lykkedes FB at reducere 2 gange i slutminutterne samt have yderligere nærgående forsøg, der kunne have fravristet smølferne point. Smølferne havde behov for at få tiden til at løbe ud i denne fase af kampen, og i denne sammenhæng skal Dejbjerg få lov at afslutte mit referat med sin smukke tidsrøver-detalje.

Efter en FB'er havde clearet kampbolden hårdt ud over sidelinjen og ind i træerne, bliver en ny bold kastet hen til Dejbjerg af folkene på FB-sidelinjen, så spillet hurtigt kan igangsættes. Dejbjerg er dog ikke bleg for at sinke spillet med kommentaren: "jeg skal altså ha' en Super Brilliant", hvorefter han demonstrativt stiller sig til at vente på, at en eller anden finder en højkvalitetsfodbold. Undertegnede er måske nok tilbøjelig til at være enig med FB-bænken i, at kampens kvalitet taget i betragtning, så virkede det en kende komisk at kræve en Super Brilliant… ikke desto mindre trak det værdifulde sekunder og gav sandsynligvis Dejbjerg et legendarisk ry i FB Århus Omegn.