5. September 2009

"Vi ligger nr. 1, vi ligger nr. 1…"

AC S.M.Ø.L.F. vs Aarhus 1900, 3-1

Lørdag den 5. september skulle der spilles fodbold på den jyske og mere ydmyge version af Drømmenes Teater ved Rosenvangskolen med puljens 1.-plads som indsats. Dagens modstander var Aarhus 1900, som smølferne mange gange tidligere har krydset klinger med men med varierende udfald. De havde indledt sæsonen på imponerende vis med en målscore på 20-3 efter 2 kampe, hvilket bør aftvinge en vis respekt selv i serie 5, hvorfor der blandt smølferne var rimelig enighed om, at vi skulle op mod et fodboldhold med en vis kvalitet.

Kampen blev fløjtet i gang klokken 11.00 og kampens første store chance var signeret af Aarhus 1900, som formåede at brænde fra tæt hold efter en refleksredning af undertegnede. Herefter stod der smølf på resten af 1. halvleg og vanen tro skød angriberne med løst krudt fra start, hvilket afstedkom et par brændte chancer fra henholdsvis Gotte og Højgaard. Heldigvis begyndte Gotte allerede at skyde med skarpt efter 10. min, hvor han resolut huggede til læderet fra kanten af straffesparksfeltet og sendte det ind bag målmanden fra Aarhus 1900 til en fortjent 1-0 føring. 11 minutter senere gjorde Højgaard det til 2-0 efter fremragende forarbejde af Toft, som sendte en bold på tværs, som Højgaard blot (selvom forfatteren godt ved, at serie 5 og blot ikke komplementerer hinanden, som ketchup komplementerer en stadion-platte) skulle sætte en inderside på, hvilket henledte tankerne til Jon Dahl. Resten af halvlegen havde smølferne nogenlunde kontrol med begivenhederne, selvom Andreas sørgede for virkelig at teste smølfernes lungekapacitet ved at blive præsenteret for et gult kort efter et være kommet 3-4 sekunder for sent i en glidende tackling. Aarhus 1900 havde nogle enkelte forsøg fra distancen, men ikke noget der rigtig blev farligt, hvorfor det var 13 tilfredse smølfer der drak pause-te i regnen.

2. halvleg startede, hvor 1. halvleg sluttede nemlig i det 45. minut og ret hurtigt stod det klart, at Aarhus 1900 ikke havde i sinde at lægge sig ned. Det resulterede i to gule kort efter henholdsvis 11 og 13 minutter, hvor først Stoffer måtte lægge krop til efter at være blevet kantet med nærmest frit løb mod mål og derefter Andreas efter at være blevet tacklet efter Alex Witsel'sk model. Lige lidt hjalp det dog, idet 2-meter på oplæg af Toft kunne øge føringen til 3-0 efter 59 minutter. 2 mand i overtal og foran med 3 – what can possibly go wrong?! Et spørgsmål der formodentlig trængte sig på hos flere smølfer og lige så prompte blev besvaret med et mål af Aarhus 1900 efter 67 minutter. Nærmere kom de dog ikke, idet god smølfe-fight og nogle gode indgreb fra undertegnede, hvoraf særligt redningen af en afslutning med ydersiden (til både min og flere medspilleres overraskelse) kan fremhæves. I kampens sidste 20-15 minutter pressede Aarhus 1900 på og smølferne løb gradvist tør for luft og måske som konsekvens heraf, formåede både Gotte og Wosylus at undgå at score i tomt mål – på to forskellige chancer sågar.

Vi vandt, vi er ubesejret og vi er blå og derfor ligger vi nr.1 (måske ikke så meget fordi vi er blå…)