3. Oktober 2009

AC-Smølf vs. Brabrand

Denne lørdag formiddag, var der lagt op til en tæt kamp på Fort Rosenvang. Smølfernes første kamp mod Brabrand havde været meget tæt, og det var med hiv og sving, at vi havde hevet en 1-1 med hjem i sidste sekund.

Med dette i erindring og med den viden, at en sejr i dagens kamp, kunne være et stort skridt mod serie 4, var holdet tændt og stemningen var for en sejr.

Det skulle vise sig, at også denne kamp ville blive tæt og intens præcis som det første opgør. I starten var det dog Smølferne, der fik lagt et godt pres over hele linjen. På trods af at der tydeligvis var nogle der havde været lidt for længe i byen dagen før, var der god bevægelse over hele linjen, og Brabrand fik ikke tid til at bygge ret meget op. Derimod fik Smølferne et par gange truet modstandernes mål, oftest igennem hurtige kontraangreb over fløjene, hvor især Glenns løb op af højre flanke, gav modstanderen problemer i deres defensiv. Efter 18 minutter, hvor spillet have bølget lidt frem og tilbage, fik Smølferne brudt dødvandet. En dyb bold fra Toft til højre flanke, bliver løbet op af Højgaard, der sender bolden ind og heldigvis lige over Brabrands mindste mand, som de havde valgt at sætte i midterforsvaret, der viste sig at have sammen tendens som Bjælke ved "høje" bolde. Denne bold ramte hans hårtop og videre lige over i Stoffers pande, der derved bandede indlægget i rusen. 1-0 og jublen ville ingen ende tage.

Herefter blev spillet igen noget tvivlsomt at kvalitet, men fight var der ikke mangel på. Glidende taklinger, hårde skuldre, råb og skrig. Enkelte chancer var der dog også. Stoffer og Vork have chancer for at øge føringen, men halvlegen endte med den ene scoring.

I pausen var der nogenlunde enighed om, at vi sad fint på kampen, og med samme indstilling og indsats som de første 45 min, ville målet om en sejr godt kunne nås.

Desværre skete der det som vi så ofte ser, at vi i starten af anden halvleg kommer skidt fra start. Brabrand starter ud med et højt pres, og vi får slet ikke spillet bolden ordentlig op. For mange halve clearinger og ikke spilmuligheder nok for boldholderen, førte til at i det 49 min, efter lidt sløj opdækning og kommunikation, kunne Brabrand efter et indkast prikke bolden forbi Krelles hænder, der var i bevægelse mod bolden for en, i denne omgang lidt for sen indgriben. 1-1, og hvad Smølf hang med hovederne. De første 15-20 min af anden halvleg, er der generelt ikke så meget positivt at skrive hjem om, ud over at der dog stadig blev fejdet hårdt fra alle folk. Enkelte halve chancer i begge ender, og en forkert dømt offside mod en eller meget fri Gotte, gjorde at der ikke kom flere mål i denne periode.

I det 67 min, fik Brabrands udenlandske spiller så et gult kort, og til han store forundring, måske på grund af Bjælkes forsøg på at forklare ham det på dansk, skulle han ud i 10 min. Man skulle så tro, at Smølferne ville få et overtag med en mand i overtal. Men sådan gik det nu ikke. Det var nærmere som om, at vi brugte tiden til at få en lille puster. Derfor ventede vi til det 77 min, hvor modstanderen lige var blevet fuldtallig igen til at score. Et hjørne fra Højgaard blev sparket tæt ind under mål, hvor Stoffer lige foran målmanden, med mindste margin snitter bolden videre, der passerer gennem venner og fjender mod fjerneste stolpe, hvor Gotte i bedste målrævs maner, står klar til at bryste bolden ind over målstregen. 2-1 til de små blå, og serie 4 lurer rundt om hjørnet.

De sidste 10 min forsvarer Smølf sig mod Brabrands forsøg på at fremtvinge en udligning, og har selv et par store chancer igennem kontraangreb, med særlig Carlos/Sri Lanki/Asian Sensation, havde ikke fået skruet støvlerne godt nok på. Efter 90 minutters intenst opgør, fløjter dommeren kampen af, og en herlig sejr over Brabrand var i hus. En fornøjelse at slå de tumper, der mod slutningen af kampen viste sig som afstumpede nisser, med tilråb som "træd nu bare på ham" og "du ved godt jeg nakker dig ikke!". Så fik mændene vist drengene, hvor skabet skulle stå. Tag den fisser!!

Det var en super sejr i en indsats hvor fight opvejede det manglende polerede fodbold. Super indsats drenge. Mere af det på fredag tak!

Efterfølgende var der nogle, der tog gavmildt imod de øl, der blev delt ud efter kampen. Tak til tænkeboks. Guds gave til mit dankort!