11. Maj 2010

A.C. S.M.Ø.L.F vs Viby Fodsport

Efter veloverståede og mere eller mindre velfortjente sejre over de to serie 5 klubber, Natuglerne og Saxild, havde smølferne kæmpet sig videre til 4. runde af landspokalturneringen – vejen mod Parken. I denne runde ventede der en på papiret noget stærkere modstander end tidligere - navnlig i form af Viby Fodsport, som til daglig huserer i rækken over smølferne. Til smølfernes store overraskelse viste de kommende 90 minutters fodbold sig dog som en mere komfortabel smutvej videre i cup’en, end kampen ugen forinden ude på de saxildske brakmarker havde gjort.

Lad os undersøge hvorfor…

Først og fremmest var det et hold i krise, som stod over for de blå denne tirsdag aften. Fodsport havde således ikke høstet så meget som et eneste point som nyoprykker. Dernæst mødte modstanderen op til pokalkampen med et svigende (og kun 2 dage gammelt) 0-13 nederlag i bagagen. Sidst men ikke mindst havde holdet tilsyneladende efterladt 8 skadede stamspillere hjemme i egen hule og mødte praktisk talt op til kampen uden backs. At de tillige ikke nød overflod af udskiftningsmuligheder, gjorde ikke sagen bedre. Selve kampen gav det direkte billede af styrkeforskellen på dagen.

Kampstart.

Smølferne startede kampen ganske fornuftigt. De blå sad på spillet og kombinerede fint på midten af banen, men Fodsport var dog godt med i den første halve time af opgøret. Ingen af holdene kom frem til de helt store chancer, ud over en række lovende angreb til hjemmeholdet og et enkelt hæderligt forsøg off-target fra udeholdet. Den farligste situation opstod derfor ironisk nok, da 2-meter forsøgte at spille en upresset aflevering på tværs til Bjælke. Afleveringen blev desværre højdesvag på den meget knoldede og jernhårde bane (kommunen kan umuligt være stolt af den!), og endte således lige i en Fodsportspillers løbebane. Takket være særdeles inkompetent angrebsspil af pågældende resulterede situationen heldigvis ikke i andet end et kort øjebliks panikdefensiv fra smølfernes side. AC fortsatte dog de lovende takter og spillede til tider meget veludført angrebsspil til trods for banens beskaffenhed. Toft og Kampstart styrede den centrale midtbane glimrende og de blå fløje fik mange bolde at arbejde med. Desværre endte stort set hvert eneste angreb med en mindre god sidste aflevering (uanset om den var signeret en angriber, midtbanespiller eller forsvarer), så stillingen forblev 0-0 indtil Gotte mente, at ”nu må det satme være nok”! Efter 35 min. modtog han en kort aflevering på kanten af feltet fra 2-meter, som fortsatte sit løb i dybden. Da to Fodsportforsvarere stod snorksovende og benovet betragtede dette fine løb, bladrede Gotte hurtigt sin fodboldbog igennem, faldt over siden med ”1-2 kombinationer” og tænkte, at han lige kunne chippe læderet videre til 2-meter. Skide smart! Scor! Scor! Scor! råbte han efter 2-meter, som næsten ikke turde andet… 2-meter løb derfor skrækslagen bolden op, smadrede til den med et alt eller intet (og på ingen måde velplaceret) venstrebenshug, som de lillas keeper ikke kunne gøre synderligt meget ved. Fortjent 1-0 føring til smølferne. 2-meter og Gotte havde således de sidste fødder på den målgivne aktion, men mange andre tunger vil mene, at målet faldt som en konsekvens af den højst overraskende indskiftning af He-man og Sri-Lanki PÅ KANTERNE en ”terrorindskiftning”, som skabte frygt, ødelæggelse og moralfald i modstanderens lejr. Der er sjældent set en mere kompakt og heavy fløj i seriefodboldens historie. Den nye stilling hold til pausen, og det var tydeligt at se, at smølferne var mere end tilfredse med kampens udvikling. Udeholdets spillere så trætte og opgivende ud. Smølferne derimod lugtede blod og virkede meget målorienterede!

2. halvleg.

Hvis første halvleg havde været relativ lige, så var det ikke tilfældet med anden. AC S.M.Ø.L.F sad mere og mere på spillet og kunne nærmest vade ned gennem venstre flanke efter behov (al respekt for udeholdets backs, men ham på højre var ikke en Dani Alves type – snarere en Søren Colding når manden var værst!). Efter 10 minutters spil blev dette med rette bekræftet. 2-meter headede en erobring videre til Carlos, som smukt sendte ”ham den lange” af sted for anden gang i kampen – denne gang dog med over en halv banelængde til mål. Til trods for sin fornuftige placering små 15 meter længere nede på banen, stod Fodsports højre back med hælene så dybt i den jyske muld, at han små 4 sekunder senere kunne vende 180 grader og kigge 15 meter den anden vej, for at følge med i kampens udfald. 2-meter var på dette tidspunkt nået ned til kanten af feltet, hvor en hård bold blev sendt indover til en umarkeret He-man. Kenned, som mandens alter-ego er, sparkede første gang med noget, som lignede en mellemting mellem en hård afslutning og hård spilning på tværs. I hvert fald endte bolden hos en helt blank Stoffer, der let kunne save 2-0 målet hjem. Små 20 minutter senere var den grueligt galt igen i Fodsports højre forsvarsside. Stoffer modtog en god bold på højre kant af feltet og vippede den i en smukt bue videre til Gotte omkring venstre kant af det lille felt (…og nej, der var ikke tale om det velkendte ”lob” mod mål, men en udtænkt aflevering ;)). Gotte havde kort tid forinden brændt en af historiens største chancer, da han præsterede i samme hovedstødsforsøg at heade bolden via stolpen op på overliggeren og dernæst ned på stregen, uden at den uduelige runde genstand på noget tidspunkt krydsede mållinien. Denne gang var han dog nådesløs! Med en veltimet helflugter tævede han læderet i nettet, mens Fodsports sidste skanse kun kunne få en hurtig – men ligegyldig - finger på. 3-0! Der var på ingen måde tvivl om kampens udfald… heller ikke selv om det i den sidste fjerdedel af kampen lykkedes Fodsport først at heade på stolpen (bare rolig, Bjælke havde HELT styr over sin markering, og Krellle lignede en mand, som ALDRIG havde været mere rolig i sjælen ;))) samt i slutminutterne på utrolig vis formåede at misbruge den største 3 mod 1 situation i mands minde.

Slutfløjt!

De blå smølfer fortjente sejren fuldt ud!

At det var en flok glade og tilfredse gutter, som havde vundet denne tirsdag aften, var der vist ikke tvivl om. 2-meter kunne således klogt konstatere, at ”de da både smagte og forsvandt pænt hurtigt i dag…..også i dag!” Øllerne altså :) Alex kiggede efterfølgende med store forbløffede øjne på den nærmest tomme kasse, som for få minutter siden havde været ganske fuld. Besynderligt imponerende………

Tak for kamp drenge!

2-meter

Kampfakta: AC Smølf - Viby Fodsport