21. August 2010

Eliten F.C. vs. Smølf

Referat af kampen mod Eliten F.C.

Sted: Højbo Stadion

Tid: 21-08-2010, kl. 15:00

Deltagere: Jan, Bjælke, Bette, Glenn, Stefan, Daniel, 2-Meter, Specialen, Troels, Claus, Mads, Kambskard

Dommer præstation: OK, selvom han nok skulle gennemgå offside reglen en ekstra gang.

Optakt: Da weekendens sidste kamp var blevet udsat var denne kamp mod Eliten den først Smølferne skulle spille i denne sæson. Efter et intensivt træningsforløb hen over sommeren, dog med få tilmeldinger, skulle Smølferne vise, at de var berettiget til en permanent plads i serie 4. Dagens modstander var en kending fra vinterens venskabskampe, hvori Smølferne havde fået en ordentlig røvfuld af et nederlag. Derfor havde Smølferne noget af en revanche til gode.

Forløb: Grundet manglende tilmelding kunne Smølferne kun akkurat mønstre 12 spillere (Specialen var nødsaget til at gå lidt efter pausen), så der blev meldt ud fra start, at man skulle spare på kræfterne og få modstanderen til at løbe efter bolden. Denne taktik formåede Smølferne for så vidt mulig at omsætte på banen, hvilket var evident i de overraskende gode pasninger Smølferne havde indbyrdes. Godt at se, at sommertræningen har givet pote ?

22. minut: Bjælke sender en hård bold fra midten af banen ind i brystet på Daniel, som formår at tage den med i retning af mål. Fra kanten af feltet sparker han en kanonkugle (host) af sted, som målmanden ikke formår at holde, og lasen triller lige så stille ind i netmaskerne. Lidt overraskende kommer Smølferne foran, på tros af, at det var Eliten, der har siddet på det meste af spillet.

36. minut: Smølferne har efterhånden fundet Elitens svaghed, hvilket er midtbanen. Der er oceaner af plads derinde til det fremadrettede spil, og der bliver lavet et par raids ind igennem midten som udmønter sig i nogle store chancer. Referenten selv må dykke ned i selverkendelsens sorte sæk og indrømme, at han nok burde have scoret på en af disse chancer. Heldigvis har vi i Smølf nogle skarpe angribere. I et raid frem ad banen får Specialen en bold i venstre side af straffesparksfeltet. Med et par elegante moves, som ville gøre selv Messi til skamme, runder han sin markering og serverer bolden for fødderne af Stefan, som resolut dirigere bolden i mål. Godt at se, at der ikke skal gå 56 kampe mellem hver af Stefans mål ?

Pause: Resumé af første halvleg – Smølferne kan være tilfredse med 1. halvleg. Selvom Eliten har haft nogle store chancer, har Smølferne alligevel formået at holde dem i kort snor, især på grund af en fantastisk kæmpende midtbane, anført af den færøske viking Kambskard.

61. minut: Eliten har lagt et hårdt pres på Smølf efter pausen og i det 61. minut formår de at score, med lidt hjælp fra dommeren. Efter et par mislykket forsøg på mål ender bolden i smølfernes venstre side, hvor en af Elitespillerne kommer til indlæg. Bolden flyver i en blød bue hen over forsvaret og over til en umarkeret Elite spiller ved bagerste stolpe. Alle smølfer stopper op i den tro af, at spilleren står i offside position, men dommeren lader spillet gå videre, hvorefter Elitespilleren kan skyde bolden i mål. Selvom der var store protester fra Smølferne, ændrede dommeren ikke sin beslutning, og gav tilmed et gult kort til Glen, som lige måtte udenfor og sunde sig lidt.

90+. minut: I det sidste kvarter har Smølferne forskanset sig på egen banehalvdel og har effektivt, dog måske til tider lidt panisk, formået at holde Eliten fra at score. Desværre får Eliten et klodset frispark udenfor feltet, og selvom der er en spiller på stregen, formår Eliten at score på, må man indrømme, et perle af et frispark. Sekundet efter Smølf giver bolden op, fløjter dommeren kampen af. På tros af et overtag af chancer til Eliten er det alligevel et skuffet Smølfemandskab, der forlader banen. Så revanchen forbliver til gode…

/Christian

Kampfakta: Eliten FC - AC Smølf