24. April 2012

Kampreferat, A.C. Smølf – VB 2005: 3 – 2

I landspokalens 4096-dels finale stod slaget en tirdag eftermiddag mellem de efterhånden sejrsvandte smølfer og VB 2005. Et for smølferne ukendt hold, som man på papiret måtte tro var en udbryderklub fra Vejle. Dog er Vejle enten længere sydpå end man skulle tro eller også er den globale opvarmning virkelig slået hårdt igennem lokalt, idet det den gennemsnitlig modstander havde fået mere sol end Stoffers ryg efter en 4 timers morfar på Holsted Cup.
Der var nu ikke meget opvarmning at spore på Fort Rosenvang. Hverken fra vejret eller med bolden. Kampen var blevet lagt taktisk smart så sent som kl 17, hvilket gjorde at der kun med nød og næppe var 11 smølfer klar til kampstart. I silende regn stod det til gengæld hurtigt klart at det var to forskellige taktikker der blev forsøgt udført på banen af holdene.
Med hjemmebanefordelen til smølferne, eller ihvertfald fordelen at vide hjemmebanens tilstand på forhånd, var det de klassiske dyder med bolde i dybden til primært Gotte og Daniel i front der blev forsøgt fra de blå's side. VB derimod prøvede modsat at få spillet til at køre med hurtige kombinationer og små driblinger. Til tider lykkedes det også for dem at spille sig igennem og Vork, som stod i dagens anledning, var tvunget til at komme ud af målet ved et par lejligheder. Der var endda store protester fra VB's side da en af deres spillere slap alene igennem, tog et langt træk for derefter at blive flæsket grundigt af Vorksteren. Urent mente de, men dommeren valgt ikke at dømme noget, muligvis fordi angriberen havde spillet bolden væk i et for langt træk.
I den anden ende kom der også et par chancer, som mest af alt afslørede at det ikke var den mest sikre sidste bastion de havde i målet. Det våde føre viste i hvert fald at målmanden havde svært ved at holde fast i bolden.

Halvvejs i halvlegen blev det til en føring til gæsterne. Lidt tilfældigt og med en bold der blev ramt omtrent så rent som Rosenvangskolens omlædningsrum, svævede bolden i en blød bue over Vork der selv om han kun stod et par meter fra stregen ikke kunne nå den.
Fem minutter senere fik VB sig så et gult kort for en hård takling hvilket naturligt gav lidt nemmere spil for smølferne. VB var dog blevet fuldtallige igen da bolden endelig kom i nettet i den anden ende. Fra kanten af feltet blev en bold lagt mod bagerste stolpe. Målmanden var væk og Gotte som stod offside ved mållinjen gjorde alt for at holde sig passiv, så en fremadstormende Daniel kunne komme i et dybdeløb og prikke bolden ind over stregen. Dommeren havde i denne situation desværre så meget overblik som Kamp en aften på Kupé og dømte alligevel Daniel off-side.
Dermed tydede det på at smølferne måtte gå til pause et mål nede, men i de sidste sekunder af halvlegen spillede Bjælke bolden ind til 2-Meter i et nær fyldt VB-felt. Han fik den lagt til rette for sit efterhånden velprøvede venstreben og sendte bolden i mål til 1-1.

Der skulle ikke gå længe af 2.halvleg før det så blev til 2-1. Et skud fra Gotte sprang ud af hænderne på målmanden og 2-M var hurtigt over den sparkede den i nettet. Som halvlegen skred frem begyndte VB at satse mere og mere og dette gav muligheder i begge ender. Intensiteten blev også øget uden det var en decideret hadsk stemning. Vork stod i denne periode for kampens detalje da han snuppede bolden lige for fødderne af en fremstormende angriber. Vork har af erfaring lært at man får kort hvis man kaster bolden i hovedet på modstanderen i en sådan situation, så han ventede til angriberen var løbet forbi ham, hvorefter han med et udspark smækkede bolden i hovedet på den stakkels knægt, der røg til tælling.
Selvsamme spiller bragte påny spænding ind i kampen med 10 minutter igen, da han for let fik lov at spille sig op gennem midten af banen og med et tørt hug satte bolden op i trekanten.
Smølferne begyndte på dette tidspunkt at se meget færdige ud. Skader havde fjernet muligheden for udskiftninger, så yderligere 30 minutters spil ville blive noget af en ørkenvandring. Et gult kort til VB gav dog lidt luft og det var meget tæt på et smølfemål 5 minutter før tid. En bold blev sendt til undertegnede der normalt ikke kan tæmme en lagkage, men i denne situation fik "retningsbestemt" tæmningen hvilket serverede bolden til Daniels højreben, der desværre sendte bolden tæt forbi hjørnet.
Min teknik overraskede tilsyneladende endnu mere et par minutter senere da en tilfældig bold dumpede ned ved det lille felt. Målmand og forsvarer gik fejl af bolden, jeg så med venstre knæ kunne snige forbi ved nærmeste stolpe. 3-2 et par minutter før tid og sejren kunne så roligt køres hjem.

/Overgaard

Kampfakta: AC Smølf - VB2005