6. Maj 2012

Kampreferat, Aabyhøj - A.C. Smølf: 1 - 6

Smølferne cementerede deres top-placering i rækken ved at dominere kampen og komfortabelt vinde 6 – 1.

Efter et par timers koloni-have-vandring fandt vi de fine baner; blot for snart derefter at lade glæden overskygges af konstateringen af, at Columbo skulle være kampens dommer. Vidunderligt, som den mand kan præge en fodboldkamp med skandaløse fejlkendelser. Men kampens udfald var der aldrig tvivl om.

Aabyhøj startede ellers de første minutter med mest boldbesiddelse. De prøvede at slå de lange bolde, men vores backs holdt dem fint fra fadet. Hurtigt fik smølferne styr på organisationen og lykkedes så med større succes end Aabyhøj med giftige bolde i dybde.

A.C. Smølf fik på hurtige kontra spillet sig til en del mål-forsøg. Nogle større end andre.

Men der skulle et målmandsdrop til, før smølferne fik hul på bylden. Daniel smækkede et giftigt hjørne ind i boksen, som keeperen tabte. HeMan – med en Inzaghis målnæse – opfattede hurtigt situationen og klaskede bolden i netmaskerne.

Derfra stod der A.C. Smølf på det hele. Dejbjerg og Kjær dirigerede tropperne solidt nede bagfra og holdet gjorde Aabyhøj dårlige.

Efter endnu en hurtig kontra, hvor 2-meter brød igennem på venstre-kanten, smækkedee Wossie det fine indlæg resolut op i nærmeste hjørne. En kasse, der fortjente en gentagelse i On-side.

I 2. halvleg fungerede samarbejdet mellem Wossie og 2-meter igen optimalt: Wossie havde sendt 2-meter i dybden, som så præsterede en flot solotur på baglinjen og fra en meget spids vinkel frækt sparkede bolden ind bag en snart opgivende Aabyhøj-keeper.

På dette tidspunkt var der absolut ingen grund til at lukke Aabyhøj ind i kampen. Men desværre fik de minuttet efter udlignet efter noget klumpspil i forbindelse med et hjørne. Smølferne viste dog høj moral og lod sig ingenlunde ryste af reduceringen.

I stedet kørte vi dem fuldstændigt over på kondition med tempofyldt kontrafodbold, der efterhånden også blev til pænere og pænere pasnings-spil.

I 56. minut splittede vi deres kæder ad: Wossie havde trevlet deres angreb op, David fik bolden og slog bolden ind bag deres bagerste efter at Gotte havde kaldt på den. Og som en rigtig målscorer vidste man godt, at han ville score på den. Køligt first-timede han medløberen elegant over den fremadstormende keeper.

Smølferne udstrålede overskud. I stærk kontrast til Columbo. David kom i endnu en kontra forbi deres bagerste mand og blev væltet omkuld. Helt klart straffe, men Columbo digtede egne regler og dømte indirekte frispark.

5-1 scoringen var samme opskrift som flere af de tidligere mål. Denne gang Daniel med en følt assist til David, der havde bevæget sig helt med frem. Pasningen blevet taget videre med brystet, og selvom han kom for tæt på mål fik han listet bolden forbi keeperen langs venstre stolpe. Det var i 64. minut, og seks minutter senere var den gal igen. HeMan var i et kraftfuldt ryk kommet til baglinjen i højre side og sendte et giftigt indlæg fladt indover. Indlægget passerede dog en håndfuld venner og fjender, før David dukkede op omkring pletten og uden de store dikkedarer daskede kuglen hårdt ind i venstre side af målet.

Aabyhøj var nærmest gået helt i opløsning. Glenn ville lege med, og fra højre-back-positionen satte han i 79. minut sin direkte modstander, som 2 sekunder efter at Glenn havde sluppet godt af med bolden fuldstændig fik jordet vores solide back. Columbo overså bataljen, der i de flestes øjne – inklusiv gerningsmanden – var til direkte rødt. Glenn påpegede naturligt nok fejlkendelsen overfor den kuglerunde skikkelse, der så reagerede med at vise Glenn ud med et gult kort. Og ikke nok med det, så provokerede Columbo Glenn hele vejen ud af banen. Absurd. Og bedre ord end absurd findes ikke til at beskrive det straffespark, som Columbo fejlagtigt gav Aabyhøj i 88. minut. Matthias havde på forbilledlig påpasselig vis markeret en angriber i hjørnet af det store felt. Armene var ud fra kroppen for at markere denne påpasselighed. Situationen var alt andet end målfarlig, og alligevel dømte Columbo straffe. Aabyhøjs midter-styrmand tog sig af gaven, som han enten i useriøsitet eller også i ren og skær fair-play loppede uskarpt mod mål, så Bjælke problemfrit kunne afværge.

Det hele var ved at have udviklet sig til en farce. Alle spillere gik og smågrinte over de mange skandaløse kendelser.

Men selvom Columbo prøvede at tage fokus, så lykkedes det ham ikke at ændre på det overordnede billede, at smølferne var alt-dominerende, velorganiserede, fysisk overlegne og giftige. 6-1 var et flot og fuldt fortjent resultat.

Smølferne har nu spillet sig selv til en skæbnesvanger topkamp mod AGF på førstkommende lørdag!

Kampfakta: Aabyhøj - AC Smølf