21. September 2002

Revanche udeblev

Smølferne var før kampen opsatte på revanche mod bundholdet fra Island SF Hekla, som vandt forrige indbyrdes kamp med 3-2. Evnerne rakte dog ikke og smølferne måtte se sig slået 2-1.
Det gik allerede galt fra starten, da islændinge allerede efter 2 min bragte sig i front. Et langskud, der måske endda havde gået forbi, blev parreret af René i målet, men bolden hoppede ud til en modstander der satte bolden fladt i det fjerne hjørne. I første halvleg kom spillet aldrig til at køre godt, og der blev lavet en del fejlafleveringer, hvilket ikke var videre godt da mange af dem kun var over nogle få meter. Samtidig var det næsten aldrig smølferne der kom først på boldene efter udspark, indkast osv, så der kom derfor aldrig en god rytme.
Islændingenes andet mål kom da også efter et mislykket forsøg på at få bolden under kontrol. En ved første øjekast relativt harmløst situation i eget felt udviklede sig katastrofalt, da bolden ikke kom ordentlig under kontrol, og blev sparket fladt lige ud i fødderne på en helt fri islænding.
Anden halvleg blev spillet forbedret en smule, men det var stadig ikke for kønt. En enkelt undtagelse var dog målet som var elegant gennemspillet, og sluttede med en præcis aflevering fra Vork til en helt fri Højgaard der bragte smølferne tilbage i kampen. Vork havde også selv en kæmpe mulighed men på mirakuløs vis lykkedes det modstanderens målmand at parrere det hårde spark ud til hjørne.
I den anden ende var islæningene da også tæt på et par gange, den største hvor de fra blot et par meter skød bolden forbi mål. I kampens slutning kom der desuden en del fejlafleveringer i forsvaret der gav islændinge flere skud udefra. De fik dog ikke scoret mere.
I modsætning til de sidste par kampe var der desuden denne gang mødt en rigtig dommer op!! Han havde dog lidt problemer med tiden da han fløjtede første halvleg af ca 4 min før tid, og trods hans hårdnakkede argumentation om at det var fordi kampen var startet tidligt, må han dog alligevel have erkendt fejlen, da han gav ca. 5 minutters overtid i anden halvleg. Han sluttede desuden af med at give både Gamle og en Hekla spilller et gult kort. Jan for en glidende tackling, og heklaspillerne for protester og et slag efter Jan, hvilket Jan dog kunne afkræfte.

Kampfakta: AC Smølf - SF Hekla