28. September 2002

Fightersejr over tophold

Et lettere amputeret smølfehold magtede at holde buret rent og kæmpe sig til en 2-0 sejr over rækkens nummer 1, ACFC.
Kampen var sat til det mørke Gellerup, hvor hjemmeholdet havde fået talstærk support fra sidelinien (26 tilskuere). Kun 12 smølfer var klar til kamp, men de kæmpede bravt for sagen. Allerede i de første minutter havde ACFC 2 kæmpe chancer, men som det senere skulle vise sig, var der deres effektivitet i bund. Fra første kamp vidste vi allerede at de var meget sikre i deres boldkontrol, men efter deres første chancer var det faktisk smølferne der viste glimrende spil. I de næste ti minutter blev der nemlig spillet flot igennem deres middelmådige forsvar, til flere store chancer, men Niels' skud ramte overliggeren, og Vork måtte for anden gang i træk se sit brag af et skud fra kort afstand blive pareret til hjørnespark.
Som i første kamp forsøgte ACFC konstant at spille rundt ved kanten af feltet indtil en mulighed for langskud bød sig. Til forskel fra sidst, må det siges, at René i målet var langt mere sikker i sine indgreb end formand Malle, og skønt der blev fyret mange langskud af, var de for det meste lige på målmanden, eller forbi mål. Indlæg var ikke noget de brugte, men så viste vi dem at de måske burde overveje det. Vork kom nemlig fri på fløjen, og sendte bolden ind til nærmeste stolpe, hvor Andreas forsøgte at heade på mål, men i stedet forlængede videre til Jan Hofflund, der kunne skovle bolden i mål. 1-0.
Anden halvleg gik i gang, og modvinden betød at ACFC nu lagde et endnu større pres på. Der gik næsten ikke 1 minut mellem deres forsøg på skud, men de skud der ikke gik forbi blev hele tiden blokeret af tacklinger, der ville gøre en færørsk landstræner stolt, eller af René i målet. Deres frustrationer fik dem til at bruge mere og mere usportslige metoder for at få det udlignende mål, og med 20 minutter igen fik de et gult kort da en af deres spillere elegant hoppede op og med Guds Hånd satte bolden i nettet. Det lettede presset en smule og I den anden ende blev det til anden halvlegs første reelle chance, da en lang aflevering fra Hofflund gik over det meget offensive forsvar og efter at målmandens tackling blot fik bolden til at gå i en bue mod baglinien, kunne Stefan lige nøjagtig nå ned og få foden på, kun for at sende den over mål.
Lidt før var René uheldigvis blevet skadet, og Vork overtog målmandstrøjen, hvilket han klarede næsten lige så godt som René, dog kunne hans foræringer, så ACFC fik en friløber, måske godt have været undværet. Han fik dog reddet skærende med en god parade.
ACFC's øgede deres hårde spil, og de indkasserede endnu et gult kort med en tackling bagfra. Dette gav kun mere plads i deres forsvar, og fem minutter før tid modtog Andreas en bold fra BR og kom frem mod kanten af feltet. Presset af en forsvarer fyrerede han kanonen af et par meter uden for feltet, og bolden røg elegant op i det ene målhjørne. 2-0. Derefter kørte smølferne bare sejren i land i de sidste minutter. Set på antallet af chancer kan sejren næppe betegnes som fortjent, men der blev vist en fightervilje som var en fryd at se på.

Kampfakta: ACFC - AC Smølf